EpleMoss – nedfallsepler på flaske

Hvert år råtner tonnevis av epler i norske hager. Samtidig går vi i butikken og kjøper epler som er fraktet rundt halve jorda. Det syntes Fredrik Tokerød Pettersen var så dumt at han i 2013 startet EpleMoss. Sammen med kompisen Phillip Holthe Larsen og andre venner, samler Fredrik inn epler fra private og kommunale hager i Moss og omegn, presser dem til most, tapper mosten på flasker og selger den til butikker og restauranter. Dette er en idé ‘i tiden’ og det har dukket opp flere lignende tiltak de siste årene, bla. epleslang.com i Oslo.

Foreløpig driver Fredrik ‘bedriften’ på entusiasme og hjelp fra venner, men drømmen er å kunne leve av det. Da må man imidlertid inn i et samarbeide der kommunen bidrar med rimelig arbeidskraft. LessTrashTV oppfordrer lokalpolitikerne til å hive seg ut i det – at det både er mer (samfunns)økonomisk og mer bærekraftig å hente epler fra hagen enn fra Brasil eller Spania er det nemlig liten tvil om.

En kommentar om “EpleMoss – nedfallsepler på flaske”

  1. Hei 🙂 Må bare si: Heia Eple Moss 🙂 God smak og man trenger ikke å ha dårlig samvittighet når man kjøper Eple Moss 🙂

    Mvh Maria.

    (Kim, hils Pheobe fra meg 🙂 Hehe :p )

    Svar

Legg igjen en kommentar