EpleMoss – nedfallsepler på flaske

Hvert år råtner tonnevis av epler i norske hager. Samtidig går vi i butikken og kjøper epler som er fraktet rundt halve jorda. Det syntes Fredrik Tokerød Pettersen var så ille at han i 2013 startet EpleMoss, et miljøtiltak som går ut på å samle epler fra private og kommunale hager i Moss og omegn, presse dem til most, tappe på flasker og selge til butikker og restauranter. Dette er en idé ‘i tiden’ og det har dukket opp flere lignende tiltak rundt om i landet de siste årene, bla. epleslang.no i Oslo.

Foreløpig driver Fredrik ‘bedriften’ på entusiasme og hjelp fra kompisen Phillip Holthe Larsen og andre venner, men drømmen er å kunne leve av det. Da må man imidlertid inn i et samarbeide der kommunen bidrar med rimelig arbeidskraft. LessTrashTV oppfordrer lokalpolitikerne til å hive seg ut i det – at det både er mer (samfunns)økonomisk og mer bærekraftig å hente epler fra hagen enn fra Brasil eller Spania er det nemlig liten tvil om.

About the author

Kim K

1 comment
Maria - 9 months ago

Hei 🙂 Må bare si: Heia Eple Moss 🙂 God smak og man trenger ikke å ha dårlig samvittighet når man kjøper Eple Moss 🙂

Mvh Maria.

(Kim, hils Pheobe fra meg 🙂 Hehe :p )

Reply
Click here to add a comment

Leave a comment: