BioBag – plast som brytes ned i naturen

Siden 1950 har vi mennesker produsert 83000000000000 kilo plast. Mesteparten av dette ligger fremdeles og slenger på søppeldynger og i naturen. Sollys kan riktignok ‘bryte ned’ plastartikler som poser og flasker, men det som egentlig skjer er bare at store plastbiter brytes ned til mindre plastbiter som igjen brytes ned til bittesmå plastbiter. Uheldigvis er ikke disse bittesmå plastbitene mat for mikroorganismer. Det betyr at så lenge vi mennesker fortsetter å produsere tradisjonell plast vil mengden ‘plastsuppe’ i naturen bare fortsette å øke.

Derfor er det oppmuntrende at det stadig gjøres fremskritt innen forskning og produksjon av biologisk nedbrytbar plast. lesstrash.tv tok en prat med BioBag i Askim – en av verdens største produsenter av denne ‘nye plasten’. Klikk på videoen for å se hva vi pratet om…

Legg igjen en kommentar